Rabu, 25 Juli 2012

Jatuh Itu...Sakit, Malu, Tapi Bikin Ketawa


Hi Readers!! Postingan kali ini agak sedikit (sedikit apa banyak ya..), bisa dibilang ngebahas yang ga penting tapi saking ga pentingnya jadi penting. Ok langsung aja, jatuh. Sering nyobain jatuh? Jatuh cinta, galau, melow, sampe rasanya cuma ada kalian di dunia sambil diiringin theme song nyeret-nyeret hati? Biasanya sih pernah, kalo belum..wah cek ke dokter sana^^. Rasanya udah pasti nano-nano mulai dari seneng (ada ya jatuh seneng? Ya jatuh cinta) tapi sekaligus sakit, malu, malah bisa bikin ketawa. Nah ngomong2 theme song, sekarang mau bahas beberapa lagu yang menurut yang nulis punya “meaning” dari lirik lagunya. Meaningnya udah pasti seputar jatuh cinta (kebanyakan yang ini yg agak ngenes T,,T). Lagunya totally K-Pop (buat yg punya selera lain, ikut dulu aja ya ^^). So check this out!







#1 K.Will~Dream (Ost. A Love To Kill)


To prevent me from ever loving you
You should have made me blind
Why did you ever make me se your beauty
It’s too late now
Your essence has already spread through me
No matter how much I try to wash or to erase it
It keeps on endlessly spreading through me

REFRAIN:
Bit by bit I grew tired
I could collapse because of this familiar pain
It presses down on my shoulders
Life tells me
that I should have not dream
I should not have hope
I do not have permission to love you

Stop me from dreaming
I would rather stop breathing so I could leave
Why am I still here with you
I did not dream because that was the only way to live
Whenever I dream, whenever I love you

Lagu yang dinyanyiin K. Will ini liriknya nyeritain seseorang yang gak bisa mencegah untuk suka sama orang lain, semakin kita coba ngilangin rasa suka itu semakin menyebar makin dalem, semakin dia punya harapan semakin dia suka (aihh kan..) seseorang itu sampai berfikir harusnya dia ga pernah bermimpi/ punya harapan, karna dia gak punya hak untuk mencintai orang yang dia suka...Hehehe ini yang menurut gw yg disebut uncontrolled feels. Pengen dikendaliin, tapi makin nyiksa. Kalo ala band indonesia D’Massiv “Cinta ini Membunuhku” (aseeekkk kan..).



#2 Se7en~When I Can’t Sing (Ost. Dream High 2)


Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

Do you know that who I am on screen isn’t really my everything? (Do you know?)
Do you know that my overflowing confidence makes me even more anxious? (Do you know?)
Standing under the flashing lights, there is a thick shadow behind me

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

You say that you love me but
Am I really who you love? (Am I?)
You say that you fell for me but
Am I really the one who made you fall for me? (Am I?)
When you are in my arms, looking at me
I want to ask you these questions

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

Someday, the day will come (the day will come)
I’ll come down from the stage where the cheers have decreased
As my shoulders droop down (shoulders droop down)
My head hung low (even then)
Will you stand by my side?

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?
I want to ask you

Lirik lagu ini punya meaning yang realistis (menurut gue). Dimana seorang public figure (dalam kasus ini seorang penyanyi cowok) menanyakan sama pacar, atau orang yang penting buat dia...
Apa pacarnya itu bener2 mengenal penyanyi cowok itu diluar penampilannya di panggung, Apa pacarnya masih akan mencintai dia ketika dia udah gak populer, gak punya fans, punya pekerjaan lain, bahkan ketika penyanyi cowok itu udah gak bisa bernyanyi lagi, Apakah penyanyi cowok itu yang bener2 bikin pacarnya jatuh cinta? Apakah pacarnya masih akan ada disisinya ketika semua itu terjadi...Hmm ternyata artis pun bisa galau ya^^ tapi kalo yang nanya pertanyaan ini Se7en atau JB (dream high 2) kayaknya banyak cewek yang gak bakal ninggalin mereka, secaraaa...unyuuu J





#3 Lyn~Back In Time (Ost. The Moon That Embraces The Sun)

As the light dims by the clouds
The memories that are as cold as the raindrops that are pounding down the window
Are grabbing onto my heart
*Sunk in the longing that gets heavier as time passes
Can I travel back time?
If you hug me just like you did before
Then I will be better
I follow the wet and rainy road
And look back to our memories
The blurry rain reminds me of you
And you fill up in my tears
*Repeat
It scatters – the times you were with me, the memories you were with me
Can I travel back time and hug you just like before?
Just for once, even if it’s last
I’ll be better


Lagu ini lebih simpel, nyeritain seseorang yang pengen balik ke kenangan dimana dia dan org yg disuka masih baik2 aja, aman, sentosa, dan bahagia (agak lebay ya interpretasi gw) Dia pengen balik ke masa lalu untuk bisa me-rewind semua hal bahagia karna sekarang udah gak bisa lagi. Walau konsepnya simpel, tapi kalo denger lagunya...beuh totally ngiris2, nyeret2, nyilet2 hati! mana dibawain sama Lyn yang dapet banget bawain lagu ballad. Jangan heran kalo lw bisa ngeluarin air keran..eh, air mata maksudnya,,




#4 B2ST~ On The Rainy Days

When the world turns dark
And the rain quietly falls
Everything is still
Even today, without a doubt
I can’t get out of it
I can’t get out from the thoughts of you
                           
Now
I know that it’s the end
I know that it’s all just foolishness
Now I know that it’s not true
I am just disappointed in myself for
Not being able to get a hold of you because of that pride

On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well
I must be drunk, I think I need to stop drinking
Since the rain is falling, I think I might fall as well
Well this doesn’t mean that I miss you, no it doesn’t mean that
It just means that the time we had together was a bit sharp
When it’s the type of day that you really liked
I keep opening the raw memories of you
Making the excuse that it’s all memories, I take a step forward
I don’t even make the effort to escape

Now
I erased all of you
I emptied out all of you
But when the rain falls again
All the memories of you I hid with effort
It all comes back, it must be looking for you
On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well
(To you)

Now there is no path for me to return
But looking at your happy face
I will still try to laugh since I was the one
Without the strength to stop you

On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well

What can I do about something that already ended?
I’m just regretting after like the stupid fool I am
Rain always falls so it will repeat again
When it stops, that’s when I will stop as well
Rain always falls so it will repeat again
When it stops, that’s when I will stop as well

Siapa yang suka melankolis kalo lagi turun hujan (hayo ngaku??) Lagu ini kira2 begitu lah, dimana ada seseorang yang sepertinya lagi belajar untuk lupain orang yang dicintainya (bisa jadi karena ditinggalin atau apalah) perasaan waktu hujan ini lah yang menyiksa dia, waktu hujan turun dia akan inget lagi semua kenangan2, semua kenangan yang coba dikubur akan bermunculan, tiba2 kangen lagi, mulai mencari-cari lagi sosok yg udah ilang itu berharap dia datang, Pada akhirnya orang itu masih mencoba tertawa ngeliat kebahagian orang yg dicintainya.  



#5 Joo Hee (8Eight)~The Same Sky Another Time (Ost. Queen In Hyun’s Man)


As I wait for you with nothing to do
My welled up tears are dyed with the sunset
You, who is waiting for me at the other side of time
Are rushing my heart again

Under the same sky, in a different time
Our sad love has tangled
I place my earnest heart in the moonlight
So I can shine brightly wherever you are

A person like you, I'm so thankful to you
My love can't be entirely expressed with just words
Though the rough times bruises and hurts me
You protected me in your embrace

Under the same sky, in a different time
Our sad love has tangled
I place my earnest heart in the moonlight
So I can touch you wherever you are My love

Under the same sky, in a different time
This sad love can never be
I will become the moonlight in the dusk sky and shine on you
So you can find your way back to me

The another mellow song yang dibahas adalah lagu ini. Ceritanya tentang cinta yang terpisah jarak dan waktu (klise sih tapi nyatanya ini realita) mungkin kalo kata anak gaul mah long distance. “Dibawah langit yang sama di waktu yang berbeda aku titipkan hatiku di cahaya bulan supaya dimanapun kamu berada kamu bisa merasakannya dan tahu keberadaanku” Kira2 begitu lah...mungkin respon readers ada yang mual atau eneg baca kalimat barusan, beberapa lagi mungkin merasa itu so sweet. Ya biarpun kelewat lebay tapi hal2 kayak gini masih aja ditemuin di kejadian sehari-hari, right?




#6 K.Will~We Never Go Alone


The day I first met you, I just smiled and said hello
But I might have wanted you to be
Someone I just stayed with for a bit and passed by

I couldn’t trust anyone back then
But you protected me for such a long time
You entered in little by little and opened my heart
You stayed with me so I won’t be lonely

We never go alone, like this forever
Since you were by me, I could overcome the hard times
Just like now, never let go of my hand, we never go alone

You probably didn’t know back then either
That we would end up together
Sometimes, you might have shed tears
And said that we’re over since you hated me

You are filled up inside my heart
I am spread out in your tears
Countless stories built up trust in each other
You stayed with me when things were hard

We never go alone, like this forever
Since you were by me, I could overcome the hard times
Just like now, never let go of my hand, we never go alone

I couldn’t let you go myself
Because of you, who believed me and led me, it was possible
On days I was tired and wanted to cry
Because you were by me, I could smile

We never go alone, like this forever
Because you are by my side, I could get out of this dark path
Just like now, never let go of my hand, we never go alone

Ceritanya tentang seseorang yang merasa beruntung punya seseorang disampingnya yang memberi energi positif yang nemenin disaat2 sulit sekalipun. Bermodalkan kepercayaan bisa bikin orang itu tersenyum. Cocok banget buat yang baru jadian (biasanya sih orang2 yg baru jadian ngerasainnya kayak begini, jalan berapa bulan/tahun mungkin theme song lw mulai nongkrong di 5 chart lagu galau di atas, hahahaha!)



#7 JYP~Falling (Ost. Dream High 2)


I think I have fallen in love
Every time I see you, my heart pounds
Starting from some time, my heart got a rush
But now, slowly, it’s starting to hurt

You don’t know how I feel
So again today, you smile as you approach me
But I can’t say anything to you so
I just look at you

* I’m falling in love as time goes by
I’m falling in love – my feelings are growing
Even without you, all day, I think about you
Right here – what should I do?

In your eyes that are looking at me
There aren’t any feelings like mine
I endlessly swallow and swallow the words that are rising up
And the more I do that, the greater my feelings get

I don’t think I can live this way
As days go by, it gets harder
So if my heart reaches out to you
I hope your heart won’t change as well


Lagu JYP ini cerita tentang seseorang yang speechless waktu dia jatuh cinta, gak bisa ngomong apa2 sama orang yg disuka, just looking at her/him. Dari situ dia sadar kayaknya dia jatuh cinta, seiring waktu makin kepikiran dan makin sulit untuk mendeskripsikan perasaannya. Haha manusiawi sekali bukan?? ;)



               

Tidak ada komentar :

Poskan Komentar

Rabu, 25 Juli 2012

Jatuh Itu...Sakit, Malu, Tapi Bikin Ketawa


Hi Readers!! Postingan kali ini agak sedikit (sedikit apa banyak ya..), bisa dibilang ngebahas yang ga penting tapi saking ga pentingnya jadi penting. Ok langsung aja, jatuh. Sering nyobain jatuh? Jatuh cinta, galau, melow, sampe rasanya cuma ada kalian di dunia sambil diiringin theme song nyeret-nyeret hati? Biasanya sih pernah, kalo belum..wah cek ke dokter sana^^. Rasanya udah pasti nano-nano mulai dari seneng (ada ya jatuh seneng? Ya jatuh cinta) tapi sekaligus sakit, malu, malah bisa bikin ketawa. Nah ngomong2 theme song, sekarang mau bahas beberapa lagu yang menurut yang nulis punya “meaning” dari lirik lagunya. Meaningnya udah pasti seputar jatuh cinta (kebanyakan yang ini yg agak ngenes T,,T). Lagunya totally K-Pop (buat yg punya selera lain, ikut dulu aja ya ^^). So check this out!







#1 K.Will~Dream (Ost. A Love To Kill)


To prevent me from ever loving you
You should have made me blind
Why did you ever make me se your beauty
It’s too late now
Your essence has already spread through me
No matter how much I try to wash or to erase it
It keeps on endlessly spreading through me

REFRAIN:
Bit by bit I grew tired
I could collapse because of this familiar pain
It presses down on my shoulders
Life tells me
that I should have not dream
I should not have hope
I do not have permission to love you

Stop me from dreaming
I would rather stop breathing so I could leave
Why am I still here with you
I did not dream because that was the only way to live
Whenever I dream, whenever I love you

Lagu yang dinyanyiin K. Will ini liriknya nyeritain seseorang yang gak bisa mencegah untuk suka sama orang lain, semakin kita coba ngilangin rasa suka itu semakin menyebar makin dalem, semakin dia punya harapan semakin dia suka (aihh kan..) seseorang itu sampai berfikir harusnya dia ga pernah bermimpi/ punya harapan, karna dia gak punya hak untuk mencintai orang yang dia suka...Hehehe ini yang menurut gw yg disebut uncontrolled feels. Pengen dikendaliin, tapi makin nyiksa. Kalo ala band indonesia D’Massiv “Cinta ini Membunuhku” (aseeekkk kan..).



#2 Se7en~When I Can’t Sing (Ost. Dream High 2)


Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

Do you know that who I am on screen isn’t really my everything? (Do you know?)
Do you know that my overflowing confidence makes me even more anxious? (Do you know?)
Standing under the flashing lights, there is a thick shadow behind me

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

You say that you love me but
Am I really who you love? (Am I?)
You say that you fell for me but
Am I really the one who made you fall for me? (Am I?)
When you are in my arms, looking at me
I want to ask you these questions

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

Someday, the day will come (the day will come)
I’ll come down from the stage where the cheers have decreased
As my shoulders droop down (shoulders droop down)
My head hung low (even then)
Will you stand by my side?

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?
I want to ask you

Lirik lagu ini punya meaning yang realistis (menurut gue). Dimana seorang public figure (dalam kasus ini seorang penyanyi cowok) menanyakan sama pacar, atau orang yang penting buat dia...
Apa pacarnya itu bener2 mengenal penyanyi cowok itu diluar penampilannya di panggung, Apa pacarnya masih akan mencintai dia ketika dia udah gak populer, gak punya fans, punya pekerjaan lain, bahkan ketika penyanyi cowok itu udah gak bisa bernyanyi lagi, Apakah penyanyi cowok itu yang bener2 bikin pacarnya jatuh cinta? Apakah pacarnya masih akan ada disisinya ketika semua itu terjadi...Hmm ternyata artis pun bisa galau ya^^ tapi kalo yang nanya pertanyaan ini Se7en atau JB (dream high 2) kayaknya banyak cewek yang gak bakal ninggalin mereka, secaraaa...unyuuu J





#3 Lyn~Back In Time (Ost. The Moon That Embraces The Sun)

As the light dims by the clouds
The memories that are as cold as the raindrops that are pounding down the window
Are grabbing onto my heart
*Sunk in the longing that gets heavier as time passes
Can I travel back time?
If you hug me just like you did before
Then I will be better
I follow the wet and rainy road
And look back to our memories
The blurry rain reminds me of you
And you fill up in my tears
*Repeat
It scatters – the times you were with me, the memories you were with me
Can I travel back time and hug you just like before?
Just for once, even if it’s last
I’ll be better


Lagu ini lebih simpel, nyeritain seseorang yang pengen balik ke kenangan dimana dia dan org yg disuka masih baik2 aja, aman, sentosa, dan bahagia (agak lebay ya interpretasi gw) Dia pengen balik ke masa lalu untuk bisa me-rewind semua hal bahagia karna sekarang udah gak bisa lagi. Walau konsepnya simpel, tapi kalo denger lagunya...beuh totally ngiris2, nyeret2, nyilet2 hati! mana dibawain sama Lyn yang dapet banget bawain lagu ballad. Jangan heran kalo lw bisa ngeluarin air keran..eh, air mata maksudnya,,




#4 B2ST~ On The Rainy Days

When the world turns dark
And the rain quietly falls
Everything is still
Even today, without a doubt
I can’t get out of it
I can’t get out from the thoughts of you
                           
Now
I know that it’s the end
I know that it’s all just foolishness
Now I know that it’s not true
I am just disappointed in myself for
Not being able to get a hold of you because of that pride

On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well
I must be drunk, I think I need to stop drinking
Since the rain is falling, I think I might fall as well
Well this doesn’t mean that I miss you, no it doesn’t mean that
It just means that the time we had together was a bit sharp
When it’s the type of day that you really liked
I keep opening the raw memories of you
Making the excuse that it’s all memories, I take a step forward
I don’t even make the effort to escape

Now
I erased all of you
I emptied out all of you
But when the rain falls again
All the memories of you I hid with effort
It all comes back, it must be looking for you
On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well
(To you)

Now there is no path for me to return
But looking at your happy face
I will still try to laugh since I was the one
Without the strength to stop you

On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well

What can I do about something that already ended?
I’m just regretting after like the stupid fool I am
Rain always falls so it will repeat again
When it stops, that’s when I will stop as well
Rain always falls so it will repeat again
When it stops, that’s when I will stop as well

Siapa yang suka melankolis kalo lagi turun hujan (hayo ngaku??) Lagu ini kira2 begitu lah, dimana ada seseorang yang sepertinya lagi belajar untuk lupain orang yang dicintainya (bisa jadi karena ditinggalin atau apalah) perasaan waktu hujan ini lah yang menyiksa dia, waktu hujan turun dia akan inget lagi semua kenangan2, semua kenangan yang coba dikubur akan bermunculan, tiba2 kangen lagi, mulai mencari-cari lagi sosok yg udah ilang itu berharap dia datang, Pada akhirnya orang itu masih mencoba tertawa ngeliat kebahagian orang yg dicintainya.  



#5 Joo Hee (8Eight)~The Same Sky Another Time (Ost. Queen In Hyun’s Man)


As I wait for you with nothing to do
My welled up tears are dyed with the sunset
You, who is waiting for me at the other side of time
Are rushing my heart again

Under the same sky, in a different time
Our sad love has tangled
I place my earnest heart in the moonlight
So I can shine brightly wherever you are

A person like you, I'm so thankful to you
My love can't be entirely expressed with just words
Though the rough times bruises and hurts me
You protected me in your embrace

Under the same sky, in a different time
Our sad love has tangled
I place my earnest heart in the moonlight
So I can touch you wherever you are My love

Under the same sky, in a different time
This sad love can never be
I will become the moonlight in the dusk sky and shine on you
So you can find your way back to me

The another mellow song yang dibahas adalah lagu ini. Ceritanya tentang cinta yang terpisah jarak dan waktu (klise sih tapi nyatanya ini realita) mungkin kalo kata anak gaul mah long distance. “Dibawah langit yang sama di waktu yang berbeda aku titipkan hatiku di cahaya bulan supaya dimanapun kamu berada kamu bisa merasakannya dan tahu keberadaanku” Kira2 begitu lah...mungkin respon readers ada yang mual atau eneg baca kalimat barusan, beberapa lagi mungkin merasa itu so sweet. Ya biarpun kelewat lebay tapi hal2 kayak gini masih aja ditemuin di kejadian sehari-hari, right?




#6 K.Will~We Never Go Alone


The day I first met you, I just smiled and said hello
But I might have wanted you to be
Someone I just stayed with for a bit and passed by

I couldn’t trust anyone back then
But you protected me for such a long time
You entered in little by little and opened my heart
You stayed with me so I won’t be lonely

We never go alone, like this forever
Since you were by me, I could overcome the hard times
Just like now, never let go of my hand, we never go alone

You probably didn’t know back then either
That we would end up together
Sometimes, you might have shed tears
And said that we’re over since you hated me

You are filled up inside my heart
I am spread out in your tears
Countless stories built up trust in each other
You stayed with me when things were hard

We never go alone, like this forever
Since you were by me, I could overcome the hard times
Just like now, never let go of my hand, we never go alone

I couldn’t let you go myself
Because of you, who believed me and led me, it was possible
On days I was tired and wanted to cry
Because you were by me, I could smile

We never go alone, like this forever
Because you are by my side, I could get out of this dark path
Just like now, never let go of my hand, we never go alone

Ceritanya tentang seseorang yang merasa beruntung punya seseorang disampingnya yang memberi energi positif yang nemenin disaat2 sulit sekalipun. Bermodalkan kepercayaan bisa bikin orang itu tersenyum. Cocok banget buat yang baru jadian (biasanya sih orang2 yg baru jadian ngerasainnya kayak begini, jalan berapa bulan/tahun mungkin theme song lw mulai nongkrong di 5 chart lagu galau di atas, hahahaha!)



#7 JYP~Falling (Ost. Dream High 2)


I think I have fallen in love
Every time I see you, my heart pounds
Starting from some time, my heart got a rush
But now, slowly, it’s starting to hurt

You don’t know how I feel
So again today, you smile as you approach me
But I can’t say anything to you so
I just look at you

* I’m falling in love as time goes by
I’m falling in love – my feelings are growing
Even without you, all day, I think about you
Right here – what should I do?

In your eyes that are looking at me
There aren’t any feelings like mine
I endlessly swallow and swallow the words that are rising up
And the more I do that, the greater my feelings get

I don’t think I can live this way
As days go by, it gets harder
So if my heart reaches out to you
I hope your heart won’t change as well


Lagu JYP ini cerita tentang seseorang yang speechless waktu dia jatuh cinta, gak bisa ngomong apa2 sama orang yg disuka, just looking at her/him. Dari situ dia sadar kayaknya dia jatuh cinta, seiring waktu makin kepikiran dan makin sulit untuk mendeskripsikan perasaannya. Haha manusiawi sekali bukan?? ;)



               

Tidak ada komentar :

Poskan Komentar

Trending of Mademoiselle